Engineer To Be Not

8:24 AM Hasnul Adin 1 Comments


"Hai engineer to be!"

"Apa dia?"

'Err.. Engineer to be. Kau la. Kan kau belajar kejuruteraan sekarang."

"Hemm... Memang aku belajar engineering sekarang ni. Tapi, in my mind i do not image myself as an engineer in the future."

Keluhan kedengaran.

"Then? Kau nak jadi apa? Rugi la belajar engineering susah-susah then graduate tak nak kerja sebagai engineer."

"Kau rasa rugi ke? Aku tak rasa ia suatu kerugian."

"And why is that?"

"Ilmu dan pengalaman yang aku dapat disini, mengajar aku menjadi manusia. Mengajar aku bagaimana nak hadapi cabaran realiti diluar sana."

"Ilmu engineering tu?"

"Aku boleh buat kerja part time."

"Kau nak jadi apa"?

"Aku nak menulis, berkongsi kegembiraan dengan orang lain. I want to inspire others. Get it?"

"Okay. Kau nak jadi motivator. Kan?"

"Aku nak 'hidup'!"



Okay tulisan ini merepek, merapu sahaja. Sekian.


You Might Also Like

1 comment:

  1. Bacalah penulisan ini yg juga seorang engineer.
    sirikegagalanemas.wordpress.com

    ReplyDelete

Komen anda adalah di hargai :D

Powered by Blogger.