seperti waktu dahulu

9:48 PM Hasnul Adin 0 Comments


Assalamualaikum
Sejahtera hendaknya pada sekalian umat Muhammad S.A.W

Setelah agak kelamaan tidak menconteng dunia maya dengan madah merepek, akhirnya terbuka hati untuk memconteng ruang2 kosong yang masih ade di sekitar alam tanpa dinding ini.

Insyaallah, this coming Friday myself and a few friends of mine will be attending a 3 days event in the district of Perak Tengah. Perak Tengah, a district that i have long fond to step on again. Too many memories that I treasured there. Other than being my home town, "kampung" of my beloved mother it was also the district where my secondary school located.

I believe that many would agree that secondary school is the place where people grow up, eventually. During this particular period, we start to know our friends. The white and black side of our friends. The jokes about us that they make behind us. Not to be forgotten, the owsem teachers that we adore until today. well some of us still do so

The one who scolded us for not completing homework’s. The one who chased us from the hostel every single morning. And not to be forgotten our seniors during our junior times. Bully. Very interesting topic. Arrgghh. Very annoying. Well sometimes. Those memories although sometimes can be very annoying but we have to admit that its priceless. You can never get a copy of it anywhere else. Just thinking about it here and then makes us smile. *gila ape senyum sorang2*

Enough said. Tadah tangan dan mohonlah doa setiap hari kepadaNya kerana sesungguhnya dengan mengingatiNya kita akan tenang. Spare some time for Him and definately He will for sure spare some time for you. 

-kembara yang pertama-

Kembara ke Perak Tengah kali ini hanyalah cuma salah satu aktiviti untuk mengisi kekosongan waktu yang tak ternilai. Kebenarannya, kami hanyalah mahu menghadiri satu seminar. Seminar Fiqh Dakwah.


Well, to be honest this is not the first time we’ll be attending this seminar. Masa masih menelaah (menalaahlah sangat.main game je lebih >_<) di bukit bukau subur menghijau nun pernah juga pergi bersama teman2 seperjuangan. And to me, the trip was a mouthful. The seminar alone was a mouthful. The experience during the trip and the seminar’s contents added together, double the mouthful. Mouthful squared.

-subur menghijau-

Yelah, mana tak nya. Nak tempah kenderaan untuk ke lokasi pon jenuh kami memerah otak. Dengan terperuk di bukit hijau tu, mana nak cari kereta sewa. Tiket lagi. Most of us macam semangat gila nak pergi, terbatuk2 jugak brainstorming cari penyelesaian. 
Tersenyumlah kami semua apabila bantuan tiba. KuasaNya mengatasi segala. Nak dijadikan drama, abang yang kerja di cafe B1, 1 Malaysia ada kawan yang menyediakan khidmat kereta sewa. Tapi kami nak lebih hebat. Kami mintak van. Maka dengan vanlah kami bergerak ke lokasi kejadian dan kalau nak diceritakan tentatif perjalanan kami ke lokasi, err no thank you. Maybe next time. >_<


Won’t have enough pages to write la kalau nak cerita. Minyak habis. Tertinggal kunci. Pecahkan cermin van. Mouthful. So, enough again.

-covering cermin yang "pecah"-

Ehem. Yes, seminar yang we’ll attend will be held di UTP sama seperti the last time. Nak dijadikan cerita, pada yang masa akan diadakan juga Karnival Mahabbah IKIM.fm. Ohh Yeahh... Rezeki Allah nak bagi. =) So very looking forward untuk menghadiri event tersebut. Sama2 kita doakan, hoping that in the coming months, years, decade makin banyak program2 seperti ini dianjurkan to make sure that muda mudi akan terisi masanya dengan perkara2 yang bermanfaat hendaknya. K-pop pon boleh

_____________________________



Insyaallah, berhasrat untuk mengunjungi bukit bukau subur menghijau untuk solat jumaat sebelum bergerak ke lokasi. Be brave my fellow friends, this journey is no playing in a funfair. =P


You Might Also Like

0 comments:

Komen anda adalah di hargai :D

Powered by Blogger.